DEM_logo2
ДВИЖЕЊЕ НА ЕКОЛОГИСТИТЕ НА МАКЕДОНИЈА
СТОП ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ И 
ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Станете активни двигатели за подобро утре

Контактирајте не'
home1
Движење на екологистите на Македонија

Движењето на Екологистите на Македонија - ДЕМ е невладино, непрофитабилно и аполитично здружение. Тоа е национално здружение кое вклучува 23 локални еколошки невладини организации како редовни членови.

ДЕМ е основана во 1990 година како неопходност да ја координира работата на постоечките локални групи. ДЕМ е членка на Пријателите на Планетата Земја (FoEI), CEEWEBYEE, и CPM. Исто така, ДЕМ има добра соработка и комуникација со невладините организации од соседството.

Целта на ДЕМ е да се подигне јавната свест во врска со заштитата на животната средина, одржлив развој и заштита на природата.

Нашата мисија е заштита и подобрување на животната средина
Проекти 

Публикации

Едукација

Како да станете наша членка?

ДЕМ е организација која секогаш е отворена за нови членки.


Пополнете ја онлајн формата за станување на членка на ДЕМ достапна како СТАНИ ЧЛЕНКА.home2